måndag, augusti 27

dobravoda
Jones & Younis skapande
verksamhet
presenterar utställningen
två-tre-fyra-fem

Dobravoda är en sammanslagning av två olika typer av skapande – Sabrina Younis Vainios bilder och Eliza Jones ord. Utställningen visades först under ett midnattsvernissage den 19 augusti i år, och fortsätter nu med utställningen på PUNKTmedis.
Dobravoda betyder ”bra vatten” och en stor drickflaska med sportkork kostar cirka fem kronor i Prag.

Två-tre-fyra-fem, alltså 23.45, var starttiden för midnattsvernissaget den 19 augusti.

Vernissaget och den här utställningen gjordes möjliga tack vare kulturstipendiet En snabb slant, som delas ut av kulturförvaltningen.

tisdag, augusti 21

Onsdag 15 augusti äntrade tre modiga tjejer Lilla scenen och läste egna dikter

Amanda, Siri och Amalia


Många passade på att skriva egna "kylskåps"dikter - de bästa belönades med bokpris


Katrin från Lava fotograferade

Etiketter: , , , , , , , , , ,

måndag, augusti 20

Knapp succé eller knappsuccé
Det var fullt ös i vårt tält på ung08 hela förra veckan. Knappmaskinen var en mycket populär aktivitet. Flera gånger kom det också folk som dj:ade och rappade. Då blev det ännu mer drag i tältet och folk stannade till utanför och lyssande. Jätteroligt. Biblioteksormen fick också följa med ut i stora vida världen, och blev några centimeter längre på kuppen.

Etiketter: , , , , , , ,

tisdag, augusti 7

Ung08
På tisdag börjar festivalen i kungsan. Det kommer vara helt underbart. Vi kommer i år hänga med Tuben, Lava, Reaktor & En Snabb Slant i ett stort tält som vi kallar slottet. Där kan du hitta tystnad, läsa, fixa med knappmaskin, lyssna på musik och försöka ta världsrekord i pärlplatteläggning. Förra året såg det ut såhär! Bibliotekarien Lars var oerhört stolt över sin fina mangateckning.
Många 9 åringar ritar bättre manga är Lars. Här är några av dom och en del äldre personer som också myste i vårt mangatält.

Etiketter: , , , , , ,

MEeting YOUth
På onsdag nästa vecka kommer det ungdomar från Polen, Norge och Danmark till PUNKTmedis för att komma på hur ungdomar ska kunna påverka samhället mer. Läs mer om projektet på den egna bloggen.


http://meetingyouth.blogspot.com/