onsdag, oktober 24

Marcus Birro
Idag var han här igen Marcus Birro. Det blev en jättebra kväll som började med att 2 av biblioteksambassadörerna, Hilda och Pella öppnade kvällen med att prata om höstlovaktiviteter.
Sedan följde förpoeten Alexander Forssén som verkligen bytt inriktning i sitt skrivande under de två år som gått sedan han senast var förpoet år Birro. Den dikt han då lovade att alltid avsluta med var borta, och attityden till kärlek klart omvänd. Positivare är en underdrift.
Förbandet Mats Lerneby presenterade sig inför sin första låt som att han gjorde samma sak som Birro fast med musik och det stämde. Han levererade förvånade skildringar av hur han själv hamnat i villa, vove, volvo-livet. Rebellen med gitarren som numera grillar med grannarna.
Marcus Birro själv berättade mycket om sitt liv som ung författare och hans envisa lidande för konsten, men landande sedan i en mer vänlig inställning till sina mot- och medmänniskor när han kom på att det var helt ok att vara som dem. I slutet läste han en dikt om sin dödfödda son, som helt ändrade den tidigare muntra stämningen och påminde oss att Marcus Birro verkligen är en poet som kan förmedla känslan av liveta svarta stunder. Stort.
Nästa poet som dyker upp på PUNKTmedis är Ingela Wall och hon kommer den 21 november kl 19.00.

Ambassadör Hilda, Förbandet Mats, Förpoeten Alexander, Poeten Marcus och Ambassadör Pella.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

tisdag, oktober 23

Grupprummet är blått
Det syns inte på denna bild för det är tagna precis innan Sanaa och André målade om. De var inte så glamoröst klädda som i vanliga fall, men det var ett skitigt jobb, så det var nog lika bra. /Cecilia

Mail om läsinspirationsdagarna

hej Hanna
jag var en av dom som var med klassen på punkmedis och lyssnade på er
och författarna. Vill bara säga att det var kul och att jag läst Så
värt och tyckte den var den bästa boken jag läst!!!!!!!!!!!!

Kom till xpublishing som var med och arrangerarde.

torsdag, oktober 18

Läsinspiration

Den 15,16 & 17 oktober hade PUNKTmedis och X-publishing bjudit skolklasser till bibblan för att träffa författare och få massor av boktips för att inspirera till läsning. Det kom fem skolklasser och en grupp med nyfiken personal från biblitoteken i Stockholmsregionen. Det hela blev väldigt bra och vi ska försöka återkomma med arrangemanget i vår.

Författarna som var här var:

Martin Jern
Han har regisserat och skrivit manus till filmerna Fjorton Suger och Du & jag. I år debuterar han 29 år gammal som romanförfattare med boken Så värt.


Gunnar Ardelius
Gunnar Ardelius fick 2006 utmärkelsen Slangbellan för sin bok Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket. Priset delas årligen ut av Barn- och ungdomssektionen inom Sveriges Författarförbund . Han skriver vackert om kärlek och att vara ung i Stockholm. Andra romanen heter När du blundar tittar jag.

Glada läsinspiratörer Hanna, Gunnar, Yvonne, Martin, Ada.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

torsdag, oktober 11


Jasmine Kuylenstierna
Den 14 sept var det vernissage med Jasmine Kuylenstierna. Hon har sammanställt en underbart fin fotoutställning. PUNKTmedis kan nu ännu en gång visa upp dessa, så passa på att komma in och titta. De finns på plats t.o.m. 28 okt!

Etiketter: , , , , , , , ,

måndag, oktober 8

Fotoexpo

av

Jasmine Kuylenstierna


på PUNKTmedis 8 - 28 oktober 2007




Etiketter: , , , , , , , ,

söndag, oktober 7

Stor publik på PUNKTdemo 6 oktober
På PUNKTdemo spelade First Aid Kit och Taxi Taxi för en rekordpublik på
100 personer!
Du som inte var där kan höra hur dom låter på My Space

First Aid Kit
PUNKTmedis biblioteksambassadör Pella hälsade alla välkomna.


First Aid Kit var förband


Taxi Taxi


Nästa PUNKTdemo är lördag 10 november. Vill du spela då? Kontakta Peter Eklund på telefon 508 30 823 eller maila peter.eklund@kultur.stockholm.se

Etiketter: , , , , , , , ,